Приложения на гранитогреса – ItalCeramic Group

Пловдив, бул. "Пещерско Шосе" 149  | 0876 346 080  | София, бул. "България" 113 | 0897878990

ItalCeramic Group

Приложения на гранитогреса

Видове и употреба на гранитогреса

Гранитогресът е широко познат материал, който се използва при обзавеждане на всякакви пространства, включително баня, хол, кухня и дори тераса или двор. Той се произвежда под формата на плочки и е един от най-модерните облицовъчни материали.

Гранитогресът започва да се произвежда в Италия в началото на 80-те години, като името му gres porcellanato означава точно това, което наподобява облицовъчният материал. Той наподобява по състав керамиката и порцелана, но по външен вид е близък до гранита.

Как се произвежда гранитогрес?

Гранитогресът се произвежда посредством изпичане на смес от материали като глина, пясък и смола.  Сместа се изпича при температура от 1200 градуса и така плочките достигат забележителна влагоустойчивост и водоустойчивост. След това полученият материал се пресова, за да се премахнат всякакви кухини и да се придобие плътност и здравина.

Качество, което заслужава инвестицията ви

Макар цената на гранитогреса да е по-висока, инвестицията определено си заслужава. Това е надежден материал, на който можете да разчитате дълго време. Освен това той не отстъпва по красота на останалите облицовъчни материали.

Според обработката на повърхността има различни видове гранитогрес като:

Полиран гранитогрес

Матиран гранитогрес

Релефен гранитогрес

Гланциран гранитогрес

Какво е характерно за гранитогреса?

Гранитогресът се характеризира с впечатляващи здравина, естетически вид и устойчивост. Той издържа на високи и ниски температури, както и на голямо натоварване както от преминаване на много хора, така и на автомобили. Това е и основната причина за неговото широко разпространение. Освен това той може да бъде обработен така, че да се впише в най-различни интериори.

Приложения на гранитогреса

Гранитогрес за тераса/ гранитогрес за двор

Поради високата му здравина и устойчивост гранитогресът може да се използва дори при облицовка на външни фасади, тераси, дворове. За целта можете да изберете определен за целта вид, познат като външен гранитогрес.  

Гранитогрес за баня

От една страна, гранитогресните плочки могат много да наподобяват теракотените плочки, но от друга страна, са много по-здрави и са с изключително водонепропускливи. Това ги прави подходящи за облицоване на кухни и бани.

Полираният и гланцираният гранитогрес са подходящи за стена, тъй като тяхната повърхност е гладка. Те са по-лесни за почистване и също така придават изисканост на всяко помещение, в което се поставят.

Гранитогрес за кухня

Матираният и релефният гранитогрес предлагат впечатляващ вид и също така устойчивост, затова са подходящи за помещения, в които има много движение. Освен това тяхната повърхност не позволява хлъзгане. Това е подходящ гранитогрес за под в кухнята или  банята, където може да има вода.

Гранитогрес, имитиращ естествени материали

Днес можете да намерите изобилие от гранитогресни плочки, които имитират най-различни естествени материали, за да постигнете желания резултат.

Можете да намерите следните гранитогресни плочки:

  • гранитогрес имитация на дърво
  • гранитогрес имитация на камък
  • гранитогрес имитация на мрамор

Някои производства на гранитогрес са толкова изкусни, че дори са почти неразличими от естествения материал, който имитират. Това ви дава възможност да експериментирате с този забележителен продукт и да направите всяко пространство уютно, стилно и устойчиво.

Ако искате да обзаведете дома си или всяко друго пространство със стилен, красив и издръжлив материал, заложете на гранитогрес. С времето тази инвестиция ще ви се отплати многократно и ще се насладите на изключителен естетически вид.