ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ – ItalCeramic Group

Пловдив, бул. "Пещерско Шосе" 149  | 0876 346 080  | София, бул. "България" 113 | 0897878990

x

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Какво представлява гранитогресът?

 

Гранитогресът представлява вид керамични плочки, направени от смола, пясък и глина, които се поставят както навън, например за настилки на тераси и дворове, така и в помещения като фоайета, бани и др. 

Характерно за гранитогреса е изключителната му устойчивост на атмосферните влияния, високата износоустойчивост и свойството му да не задържа прах и мръсотия. Освен това той се почиства изключително лесно, устойчив е на удар и не се плъзга. Това го прави предпочитан материал за места, където минават много хора и е необходима здрава и сигурна настилка, която се почиства лесно и изглежда добре.

Каква е разликата между фаянс и гранитогрес?

При производството на фаянс се използва смес от глина, пясък и минерални добавки. Получената маса се пресова и се покрива с глазура. Този вид плочки не разполагат с изключителна здравина и са подходящи само за вътрешно стенна облицовка.

Ако трябва да степенуваме видовете настилки по здравина, то на първо място безспорно застава гранитогресът. Това е твърд и устойчив материал, който се характеризира с висока степен на износване. Гранитогресът е съставен от екологично чист материал - в състава му няма никакви синтетични компоненти и замърсители. Изработен е от пресоване на различни видове каолинова глина и гранитни частици. Той се появява в процеса на подобряване на керамичните плочки. За стени може да използвате фаянсови плочки, но за подова настилка не можете, докато гранитогресните плочи намират приложение както за подова настилка така и за стенна облицовка.

Отговори от професионалисти

Често задавани въпроси

logo-short
Мариана Кацарева
Консултант Продажби

m.katsareva@italceramicgroup.com;

0897/878 978;

logo-short
Петя Кеменеджиева
Консултант Продажби

Нашите партньори