Каменен ефект – ItalCeramic Group

Пловдив, бул. "Пещерско Шосе" 149  | 0876 346 080  | София, бул. "България" 113 | 0897878990

Каменен ефект

Refin

Orobica интерпретира известния камък, добиван в местността Grè по склоновете на Monte Clemo, на северозападния бряг на езерото Iseo: материалът се характеризира с наличието на неравномерно разпределени камъни (класти) с различни размери.

Ceramica Sant’Agostino 

I CHIOSTRI

Техническото качество на гранитогреса заедно с техническите изследвания в традицията.

 

Ceramica Sant’Agostino 

UNIONSTONE

Пейзажът, който ни заобикаля, е отразен в тези камъни. Unionstone е гранитогрес с вид на камък, в който естетическите качества и силната индивидуалност са еднакво балансирани: той се съчетава перфектно както с традиционния стил, така и с по-съществените линии на съвременния вкус.

ABK

Futura

Колекцията Futura Ariana възпроизвежда трезвата и елегантна привлекателност на Ceppo di Gré, седиментна скала, извлечена от бреговете на езерото д’Изео. Широко използван в традиционната архитектура на Ломбардия, той се откроява с естетика, която пресъздава характерните текстури на камъчетата, свързани във варовичен конгломерат. Futura е много гъвкава колекция, налична в три различни повърхностни покрития – естествена коприна на докосване, леко заточена и изкована – и също така е подходяща за приложения на открито.

 

ABK

Atlantis

Строгостта на камъка се трансформира чрез творчески изследвания в техники за повърхностна обработка. ABK преосмисля материал, известен като Atlantis Stone, в палитра от прашни цветове и широка гама от покрития, придавайки трезва елегантност на широк спектър от вътрешни и външни ситуации.

ABK

Native

Тази колекция е вдъхновена от примитивната привлекателност на дребнозърнестия камък като гранит и порфир, добиван от планините на италианския регион Трентино. Резултатът е текстурирана, но мека на допир повърхност с привлекателен, еднакъв дизайн, наличен в пет изискани цвята.

 

Marazzi

Mystone Ceppo di Gré

Камъни, които прецизно възпроизвеждат елегантен Ceppo di Gré, типично италиански камък с големи включени „камъчета“, интерпретирани в 4 естествени цвята. Има множество размери и повърхности в разширената колекция, в най-класическите сив, с два нови размера с дебелина 6 mm, 120×120 cm и 60×120 cm, произведени с изключителната технология StepWise, която създава повърхност с висок коефициент против хлъзгане но без грапавост. 

 

MARAZZI

Mystone Bluestone

Съблазнителната красота на Pierre Bleu de Soignies, известен още като Petit Granit, е върната към живот в колекцията Mystone Bluestone, налична в 3 цвята и същия брой повърхности, с новото покритие Velvet, което представлява специален интерес. Колекцията включва и две нови 3D мозайки, дебелина 20 мм за външна употреба и широка гама от повърхности.

 

Marazzi

Multiquartz

Multiquarz, външни подови плочки, от Marazzi предлага порцеланови плочи с тактилен вид и силни вариации на нюансите, с повърхности, идеални за използване на открито. Три цветови варианта, направени специални чрез различни ректифицирани размери и два декоративни мотива с мрежеста гръб, които позволяват безкрайно разнообразие от модели на полагане. Multiquarz е идеален за използване на открито като настилка и стенно покритие в жилищни и търговски обекти с лек трафик.